Project Description

Locatie: Zweden, Loftahammar
Status: gerealiseerd
Perceeloppervlak: 6.000 m2
Programma: 3 gerenoveerde en 1 nieuwbouw vakantiewoning

Aan de ongekend zonnige zuidoostkust van Zweden midden in de Västervik (Norra Tjust) archipel ligt deze idyllische (her)ontwikkeling. In samenwerking met Sweeds wordt hier een oude boerderij aangepast aan de eisen van deze tijd en getransformeerd tot een kleinschalig romantisch vakantiepark.

The Challenges

Zweden is het land van duizenden meren, uitgestrekte bossen en een spectaculaire kustlijn. Dé vakantiebestemming voor natuur- en (water)sportliefhebbers. Daarbij heeft Zweden ook nog een rijke historie en cultuur.

Archipel

De vakantiewoningen van SWEEDS liggen in het zuiden van Zweden, in de regio Smaland. Dit gebied grenst direct aan de beroemde Norra Tjust archipel. Met ongeveer 5.000 eilanden is de archipel groot genoeg om er dagen rond te varen. U kunt bijvoorbeeld zelf een motorjacht huren of meevaren op een zeilschip met kapitein. Dankzij de overzichtelijke afstanden liggen alle bijzondere plekken van Norra Tjust  binnen handbereik. Restaurants op de eilanden serveren heerlijke dagverse gerechten. De regio staat bekend om haar zonovergoten zomers, maar is ook in andere seizoenen het bezoeken waard.

Kustroutes

Ter hoogte van Vastervik en Lofthammer begint de beroemde scherenkust van Zweden. Lofthammer telt twee jachthavens, restaurants, een golfbaan en spa. Het havendorpje is het middelpunt van de prachtige Tjust archipel. Hiervandaan kunt u op verschillende manieren per boot de archipel verkennen. Vanuit het centrum lopen ook diverse wandel- en fietsroutes de natuur in. Voor mountainbikers en hikers zijn er onverharde paden dwars door de weilanden, bossen en natuurreservaten. Lofthammer vormt de perfecte uitvalbasis om Zweden te ontdekken. De hoofdstad Stockholm is een aanrader als u van mode, kunst, design en gastronomie houdt. Kinderen kijken hun ogen uit in Kolmarden Djurpark, de grootste dierentuin van Noord- Europa. En in Astrid Lindgrens Wereld in Vimmerby vermaken ze zich uren in het themapark over Pipi Langkous.

Investeren in Zweden

Denkt u erover een vakantiehuis te kopen in uw favoriete vakantieland? Dan bent u bij SWEEDS aan het goede adres. Dankzij de kennis die wij in de loop van de jaren hebben opgebouwd kunnen wij u gericht adviseren over de mogelijkheden. Daarnaast zijn wij als adviseur betrokken bij een aantal nieuwbouwontwikkelingen.