Kenmerken

Locatie: Wolphaartsdijk | ‘De Veerhoeve’
Betreft: Uitbreiding van Recreatiebedrijf ‘De Veerhoeve’ met 5 ha.
Status: In ontwikkeling

Direct aan het Veerse meer met uitzicht over de uitgestrekte Zeeuwse landerijen ligt één van de oudste campings van Zeeland; ‘De Veerhoeve’. Op een historische plek in het oude Veerhuis; het startpunt of de thuisbasis van iedereen die de pond tussen Kortegene en Wolphaartsdijk neemt.

Beschrijving

De Veerhoeve
In het voormalig station dat aan de stationslijn naar het veer leide; ‘Het spoorhuis’ is een grote groepsaccomodatie gevestigd. Daarnaast zijn er ca. 338 plekken voor diverse vormen van recreatie; van luxe vakantiewoningen, dagplaatsen tot trekkershutten.

Project
Harlem Oil Company is betrokken bij de uitbreiding die zowel een heroriëntatie van het bestaande aanbod betreft, als de uitbreiding die mogelijk is op ca. 10 ha. achter het bestaande recreatiebedrijf. Het vast te stellen bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van diverse typen vier- en zespersoons recreatiewoningen mogelijk.
De eerste fase van de uitbreiding met recreatiewoningen zal naar verwachting voorjaar 2018 in verkoop gaan.

Over de Veerhoeve
De Veerhoeve is een familiecamping gelegen aan het toeristisch aantrekkelijke Veerse Meer. Camping De Veerhoeve is een verblijfsrecreatief bedrijf dat wordt geëxploiteerd met in totaal circa 338 standplaatsen.
De Veerhoeve is aangesloten bij Camping Cheque en Holland Tulip Parcs en ANWB erkend. Het object is door de ANWB gewaardeerd met 4 van de maximaal 5 sterren. Daarnaast is het object lid van de branchevereniging RECRON, aangesloten bij de VVV en KHN (Koninklijke Horeca Nederland).

De Veerhoeve kent een aantal verschillende productgroepen:
– Vaste jaar- en seizoensplaatsen (respectievelijk 211 en 60);
– toeristische standplaatsen (ca. 76);
– bungalows en lodges (17);
– blokhutten (4);
– groepsaccommodaties (2).

Gasten kunnen daarbij gebruik maken van de diverse aanwezige faciliteiten:
– Een SPAR supermarkt. Deze is gevestigd in een pand dat in eigendom is van de Veerhoeve en is verhuurd aan een ondernemer die de SPAR formule voert. De supermarkt heeft overigens een regionale functie;
– cafetaria met terras en feestzaal;
– speeltuin met diverse speeltoestellen waaronder een air trampoline;
– een duikflessen vulstation;
– een tennisbaan, voorzien van een betonnen ondergrond;
– een volleybalveld;
– fietsenverhuur;
– een recreatieprogramma gedurende bepaalde perioden;
– een visvijver met, onder andere, karper en paling.
– drie sanitairgebouwen.