Kenmerken

Project: Salis | Excellent Suites & Dining
Locatie:   Nes (Ameland)
Programma: 33 hotelsuites Bar / Restuarant

Salis Suites wordt gevestigd in een geheel nieuw te realiseren complex op Ameland, nabij het centrum van het karakteristieke dorpje Nes. De hotelsuites variëren in grootte van 25 m2 tot 85 m2 en zullen onder meer worden uitgerust met wellness faciliteiten of een eigen wijnbar. Alle hotelsuites hebben een buitenruimte in de vorm van een tuin, balkon of loggia.

Beschrijving

Bereikbaarheid
De hotelontwikkeling Salis bevindt zich nabij het centrum van Nes en is gemakkelijk bereikbaar zowel per eigen vervoer als per openbaar vervoer. Vanaf Holwerd (Friesland) wordt Ameland bereikt door de reguliere bootdienst, die het gehele jaar dienst doet. De overtocht bedraagt 45 tot 60 minuten. Tegenwoordig is het ook mogelijk op afroep (tussen 06:00 en 24:00 uur) per snelle Watertaxi in ca. 12 minuten de overtocht naar Nes te maken. Vanaf de aankomst per boot op het eiland wordt het hotel in 5 minuten bereikt.

Zichtlocatie
Salis is gelegen aan de Strandweg. Dit is de enige verbindingsroute is van het centrum van Nes naar het strand en vice versa. Het markant geknikte gebouw is van beide richtingen duidelijk zichtbaar.

NES
Het gezellige centrum van Nes met tal van faciliteiten als restaurants, bars en cafés en winkels is gelegen op loopafstand. Ook het prachtige strand aan het einde van de Strandweg is te voet bereikbaar. Voor de deur van het hotel is een bushalte. Per bus worden alle delen van het eiland bereikt. Het is zelfs mogelijk per vliegtuig is Ameland te bereiken via het Ameland Airport in Ballum, dat binnen 10 autominuten bereikbaar is. Op geheel Ameland zijn uitstekende taxidiensten verkrijgbaar.

Hotel
Het hotel wordt gevestigd in een geheel nieuw te realiseren complex, dat verdeeld is over drie verdiepingen. Aan de voorzijde van het gebouw wordt een restaurant gesitueerd met een zeer groot terras aan de buitenzijde. De ingangen van het hotel en het restaurant zijn gescheiden. Het restaurant heeft de ingang aan de voorzijde van het gebouw. De lobby van het hotel wordt bereikt via de zijkant van het gebouw, vanaf de parkeerplaats.

Het gebouw wordt ter plaatse van de ruime lobby ‘doorsneden’. In het smalle achtergebouw bevinden zich alleen hotelsuites. in het brede voorgebouw is op de begane grond en naast hotelsuites ook een restaurant met een volledig functionerende keuken gepland. Het restaurant kent een upper- en een lowergedeelte. Het uppergedeelte is een imposante ruimte met een 5 meter hoog plafond. In dit gedeelte bevindt zich de entree en is ook de bar gesitueerd. Het lowergedeelte heeft een lager plafond en heeft hierdoor een intieme sfeer. In dit deel bevindt zich ook de toegang tot de keuken.

Suites
De hotelsuites variëren in maat van 25 m2 tot 85 m2 GBO en zullen gevarieerd worden uitgerust met wellness- faciliteiten of wijnbar. Alle hotelsuites hebben een buitenruimte door middel van tuin, balkon of loggia. De 2e verdieping biedt toegang tot een 60m2 gemeenschappelijk dakterras aan de voorzijde, met uitzicht over Nes.

Faciliteiten
Het gebouw is voorzien van een lift en trappenhuis. De faciliteiten t.b.v. het restaurant en hotelexploitatie (opslag, backoffice, etc.) bevinden zich op de begane grond. Op de verdiepingen bevinden zich diverse werkkasten en installatieruimtes. Het gebouw is voorzien van alle benodigde installaties voor de exploitatie van het gebouw.

Parkeren
Het hotel heeft met ruim 20 parkeerplaatsen voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Tevens kan gebruik gemaakt worden van het nabijgelegen openbare parkeerterrein.