Kenmerken

Locatie: Petten, Strandweg en Korfwater
Status: In ontwikkeling
Perceeloppervlak: 10 ha.
Programma: vakantiewoningen, appartementen, hotel

In Petten is Harlem Oil Company bezig met een unieke ontwikkeling. Aan de Noordzeekust pal achter de duinen wordt hard gewerkt aan de verdere opwaardering van Petten als badplaats. In de planvorming worden naast een (appartementen) hotel worden ca. 80 luxe recreatiewoningen meegenomen.

Beschrijving

Het dorp Petten maakt een zeer sterke transitie door. Geholpen door de inspanningen van Provincie, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap NK en de gemeente Schagen transformeert het van een ingeslapen dorp aan de dijk tot een levendige kustplaats aan een uniek strand.
Petten is in de geschiedenis meerdere keren weggevaagd. In eerste instantie meerdere keren door de zee en in laatste instantie voor de aanleg van de Atlantik Wal in WOII. Doordat de Hondsbosche zeewering niet langer de veiligheid kon garanderen is er een nieuwe unieke stap gezet in de kustbescherming om de veiligheid van Petten en het achterland weer voor vele jaren te waarborgen.
De realisatie van de kustversterking van het Kust op Kracht programma, door een compleet nieuw, breed en 8 km lang strand aan te leggen, is in Europa niet eerder vertoond. Het nieuwe strand biedt ruimte voor natuur, recreatie en sport. Wandelaars, badgasten, golf-, wind- en kitesurfers, ruiters en vele andere gebruikers vinden hun weg op dit nieuwe strand. De breedte van het nieuwe strand maakt strandsporten als blo-karten, buggy-kiten en powerkiten op het strand mogelijk. Het nieuwe jaarrond strandpaviljoen maakt het in alle jaargetijden mogelijk om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten na gedane inspanning op het strand of om gewoon te genieten van het uitzicht over zee en de elementen er om heen.

Tussen het centrum van het dorp en het strand, op de plek van de huidige Camping Corfwater en Huis ter Duin, is Harlem Oil Company bezig met het ontwikkelen van een plan met daarin de recreatiewoningen die u van Dutchen gewend en daarnaast een Hotel en appartementengebouw. Dit geheel is gelegen in een gebied van 10 hectare dat verder wordt teruggegeven aan de natuur en daarmee aansluit op de omliggende natuurlijke vegetatie in al zijn verschillende verschijningsvormen (bos, duin en nat grasland).